מחקרים על צריכת שליה


מחקרים רבים נעשים היום סביב השליה בהקשרים שונים

מריפוי סרטן ועד למטרות קוסמטיות


דר, סופיה ג'ונסון מאוניברסיטת Jena בגרמניה

מובילה מחקר בנוגע לשימוש בקפסולות שליה למטרות התאוששות לאחר לידה


גונסון פרסמה לאחרונה מאמר ב US National Library of Medicine

שמכסה באופן מקיף את כל המרכיבים שניתן למצוא ברקמת שליה

חיה, ושליה מיובשת

המחקר העכשווי מתמקד גם בהרכב המיקרובים בשליה.





המאמר מציג פרסומים שונים שנעשו בעבר בנוגע לצריכת השליה בעולם החי וגם אצל בני האדם.

יותר מ4000 סוגים של חיות ממשפחת היונקים צורכות את השליה שלהן לאחר הלידה. להוציא את משפחת הגמלים. דר ג'נסון מציעה שזו תופעה שהיתה מקובלת בקרב נשים ואבדה לנו במהלך האבולוציה עם השנים



שליה ממוצעת שוקלת 450ג'

ממוצע של 234 קלוריות, 4גר' שומן, 899מג' כולסטרול, 513ג' סודיום, 48גר' פרותאין, וכמויות משמעותיות של ברזל, סלניום, קלציום, מגנזיום, נחושת, פוספור, פוטסיום ואבץ.

הורמונים שנמצאו בשליה חיה וגם מיובשת: אוקסיטוצין, אסתרוגן, פרוגסטרון, לקטוז, CRH.


המאמר מתייחס גם לשימוש בשליה בתרבויות אחרות סביב העולם.

ברפואה הסינית המסורתית, נעשה שימוש באבקת שליה מיובשת כדי לעודד הנקה וגם לפתור בעיות של פוריות. בארגנטינה, קבוצות אתניות מסורתיות משתמשים באבקת שליה וחבל טבור מיובש לטיפול בילדים חולים, במרכז הודו משתמשים בה בבעיות של פריון.


ג'ונסון מציינת במאמר מחקרים נוספים שנעשו בעבר סביב צריכת השליה ומדווחים על איזון מצב הרוח לאחר הלידה, תהליך החלמה מהיר יותר, תמיכה בייצור חלב להנקה, ותחושה כללית של "יותר אנרגיה".

בסיכום המאמר כותבת דר' ג'ונסון:

" השליה הינה מקור להורמונים טבעיים, יסודות קורט, וחומצות אמינו חיוניות. צריכת שליה חיה או מיובשת, יכולה להשפיע לטובה על ההתאוששות לאחר לידה, מצב הרוח וההחלמה הגופנית."